Industrisäkringar

VI HJÄLPER DIG MED URVAL, DIMENSIONIERING OCH ÖVERSÄTTNING MELLAN OLIKA FABRIKAT.

I vårt sortiment hittar du bland annat:

Industrisäkringen – apparaten som skyddar de flesta elkretsar och som även klassas som en av de viktigaste när det gäller elsäkerhet. En apparat som inte alltid får den uppmärksamhet som den förtjänar, men när den behövs måste den fungera till 100%. Det är ett faktum som står i fokus för oss – rätt industrisäkring för rätt applikation ger ett säkert skydd.

En hållbar utveckling – innebär bland annat effektivare energiutnyttjande, något som även påverkar industrisäkringen. Moderna industrisäkringar har lägre förlusteffekter, vilket ger besparingar. Men effektiviseringen av andra apparater påverkar även industrisäkringen. Effektivare transformatorer och kablage kan ge högre kortslutningsström, energieffektiva motorer har något högre startström – faktorer som påverkar dimensionering av industrisäkringen. Installation av frekvensomformare minskar energiförbrukningen men även denna ska skyddas – ofta då med en ultrasnabb industrisäkring. Förnyelsebar energi – t.ex. sol och vind, ställer nya krav på ett effektivt skydd.

När industrisäkringen gjort sitt jobb ska den ersättas med en motsvarande, av rätt storlek och typ. Och det finns en mångfald industrisäkringar, tillverkade enligt flera internationella standarder och för att skydda olika typer av utrustning och av olika fabrikat. Två industrisäkringar kan, vid ett snabbt ögonkast, se lika ut, men de elektriska egenskaperna är kanske helt olika. Fel ersättningssäkring kan ge katastrofala följder.

Omvänt, rätt industrisäkring för rätt applikation ger ett säkert skydd – ett faktum som står i fokus för oss. Utnyttja vår gedigna erfarenhet.

Vi har industrisäkringen för din applikation!

Utforska vårt sortiment av säkringar >

För mer information kontakta någon av våra
PRODUKTSPECIALISTER
Produktspecialist
Börje Jansson
Produktspecialist
Micael Hellström