Nyheter

Nyheter och uppdateringar

Här hittar du senaste nyheter och uppdateringar från CHS Controls och våra leverantörer.


2022-02-01: ChekVolt – Spänningsindikering och spänningsprovning i en enhet

Spänningförande? Check! Spänningslös? Check!
Verifiera att anläggningen är spänningslös utan att öppna skåpsdörren.

Grace Technologies introducerar ChekVolt, spänningsindikering och mätport i samma enhet. Spänningsindikatorn ger en visuell indikering på om utrustningen är spänningsförande och lyser vid närvaro av farlig spänning eller lagrad energi i respektive fas. Spänningsindikatorn försörjs från lasten, det finns inga batterier som behöver bytas. Mätporten skyddas av en högimpedanskrets (120 kΩ) och används tillsammans med standard Cat III/IV mätinstrument.

ChekVolt kan användas för spänningar upp till 1000VAC/DC och installeras i ett 30,5mm hål. Skyddsform med stängd skyddskåpa, ingår.
Läs mer >>


2021-11-04: Frontpaneler, spänningsindikatorer och mätportar

Vi växer med nya produkter från Grace Technologies, ett företag med fokus på smarta lösningar för ökad personsäkerhet i samband med underhåll av elanläggningar. Innovativa lösningar som GracePort frontpaneler, SafeSide spänningsindikatorer och mätportar syftar till att ”Göra underhåll säkrare, smartare och produktivare”.

GracePort frontpaneler är en perfekt lösning för underhållspersonal för säker anslutning till styrsystemet utan att öppna skåpsdörren. GracePort är ett flexibelt system som kan anpassas för de flesta behov.
Läs mer >>

SafeSide spänningsindikator ger en visuell indikering på om utrustningen är spänningsförande, lyser när det finns farlig spänning. Med SafeSide spänningsport kan man verifiera med en beröringsfri spänningsprovare om anläggningen är spänningsfri. Safe-Test mätport skyddas av en högimpedanskrets och används tillsammans med standard mätinstrument. Kontrollerna sker utan att skåpsdörren behöver öppnas.
Läs mer >>


2021-06-09: Nya kataloger från Eaton Bussmann Series

Eaton Bussmann Series presenterar två nya kataloger.

UL Low voltage fuse links and fuse holders innehåller säkringar och säkringshållare för dig som exporterar utrustning till Nordamerika.
Ladda ner katalogen >>

Photovoltaic application guide ger Dig fördjupad information om säkringsdimensionering och skydd av solcellspaneler. I katalogen ingår även beställningsinformation och tekniska data för Bussmanns breda sortiment av klass gPV säkringar.
Ladda ner katalogen >>


2021-06-03: Ny serie lågintensiva hinderljus

Vi introducerar en ny serie lågintensiva hinderljus från Obelux som uppfyller Transportstyrelsens senaste, föreskrifter TSFS 2020:88.

I uppdateringen har kraven för IR-ljuset stärkts så att det ska stråla i hela vertikalplanet, ett krav som uppfylls med Obelux lågintensiva hinderljus.
Läs mer >>


2021-02-01: Metalux VT3 LED industriarmatur

Vi introducerar en ny spolsäker LED armatur med cUL godkännande, skyddsform IP67. Armaturen finns i två längder, 651 och 1197mm. 
Läs mer  >>


2020-12-28: Uppdaterad katalog på manöverkretstransformatorer

Vi har uppdaterat vår katalog på Eatons UL- och CSA godkända manöverkretstransformatorer.

Katalogen innehåller ett standardsortiment från 50-5000VA, teknisk information samt rekommendationer för avsäkring enligt nordamerikanska normer. 
Ladda ner katalogen >>


2020-12-02: Power Prove belastningsmotstånd

Power Prove är en ny division inom Cressall Resistors som fokuserar helt på belastningsmotstånd. Cressalls nuvarande serie av mobila belastningsmotstånd kommer finnas kvar och märkas med varumärket Power Prove. Dessutom introduceras fem nya större belastningsmotstånd för AC provning i effektområdet 200-1350kW. Dessa kommer vara försedda med Digiload styrsystem för styrning och dataloggning. 
Läs mer


2020-11-06: Telarc DC kontaktorer och moduluppbyggda skenkontaktorer

Vi introducerar en ny agentur med kontaktorer den italienska tillverkaren Telarc.

Telarc erbjuder ett brett program av DC kontaktorer och DC effektbrytare framtagna för järnvägs- och industriapplikationer samt energilagringssystem där ”hantera strömmen” är en nödvändighet.

På programmet finns även moduluppbyggda skenkontaktorer upp till 5000A för krävande industriapplikationer, både för AC och för DC. 
Läs mer


2020-06-22: Eaton Bussmann Series nya klass gBat säkringar

Eaton Bussmann Series introducerar en ny serie säkringar för att skydda batterier och batterilagringssystem.

Säkringarna är konstruerade efter den nya standarden IEC60269-7 där en ny driftsklass definieras, gBat. 
Läs mer >>


2020-05-04: Produktuppgradering, färgkodade uttag och anslutningsdon

Eaton Wiring Devices, Arrow Hart nordamerikanska uttag och anslutningsdon av låstyp (locking devices) har förbättrats med färgkodning för att på ett snabbt, klart och enkelt sätt identifiera rätt spänning.

Färgkoderna överensstämmer med de som anges i IEC60309. NEMA standardkonfigurationer för 20-30A kommer succesivt att uppgraderas till den nya färgkodade typen.
Mer information på engelska >>


2020-04-08: Ny version av Cressalls modulära vattenkylda motstånd

Cressall breddar sitt sortiment av modulära vattenkylda bromsmotstånd. EV2 serien får nu sällskap av EVT avsedd för upp till 10kW per modul. 
Läs mer >>


2020-02-11: Nordamerikanska jordfelsbrytare för personskydd med inbyggd självtest

Standarden för jordfelsskydd för personskydd, 5mA, UL943 har uppdaterats och har kompletterats med en självtestfunktion.

Vi kan erbjuda Quicklag jordfelsbrytare samt uttag med inbyggt jordfelsskydd som uppfyller kraven i UL943.
Läs mer om Quicklag jordfelsbrytare >> 
Läs mer om uttag med inbyggt jordfelsskydd >>